Αγαπητές/οι συνάδελφοι,
Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών θα διοργανώσει στους Δελφούς μια μεγάλη εικαστική έκθεση με λιθογραφικές αφίσες – αλλά και κάποια κεραμικά- του Πάμπλο Πικάσο.
Ο Πικάσο πολέμησε τη βία και τον σκοταδισμό, υπηρετώντας με την τέχνη του τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα ιδεώδη. Οι εν λόγω λιθογραφικές αφίσες, οι οποίες αποκαλύπτουν την αυθεντικότητα και την ιδιοφυΐα αυτού του κορυφαίου ανανεωτή της τέχνης και μεγάλου υποστηρικτή της Δημοκρατίας, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Αντανακλούν δε την καλλιτεχνική του διαδρομή και αποκαλύπτουν την επίδραση του αρχαίου ελληνικού πνεύματος στη δουλειά του.
Η έκθεση θα συνοδεύεται και από ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τη ζωή του μεγάλου ζωγράφου. Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΦΡΥΝΙΧΟΣ του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών από 12 Μαΐου έως 11 Ιουνίου 2024 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τα σχολεία. Εάν επιθυμείτε να εντάξετε στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών εκδρομών και δράσεων του σχολείου σας μια επίσκεψη στην έκθεση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (eccd@eccd.gr, τηλ. 210 3312781, ώρες 08:30- 15:30).
Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μας να σας υποδεχτούμε στην έκθεση και, ταυτόχρονα, στο συγκρότημα του Κέντρου, το οποίο έχει ανεγερθεί σε
δενδροφυτεμένη έκταση 100 στρεμμάτων και περιλαμβάνει Συνεδριακό Κέντρο, Ξενώνα, Υπαίθριο Θέατρο, και Πάρκο Γλυπτικής με έργα
σύγχρονων Ευρωπαίων καλλιτεχνών.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο Διευθυντής του Ε.Π.Κε.Δ.
Καθηγητής Ανδρέας Γκόφας